• FIT-PALE

O le faʻamoemoega o le faʻaleleia o le tino o le fausiaina lea o maso, faʻaleleia le faʻatusatusaina o le tino, ma faʻaalia atili ai lou malosi ma sili atu le saogalemu.Ae ui i lea, o nisi tagata paʻu e aofia i faigata o le fausiaina o maso, o le mamafa e le faigofie ona tulaʻi i luga 4, 5 pauna, taofi aʻoaʻoga mo se vaitaimi pe a uma le mamafa o le a leiloa 3, 4 pauna, o nisi tagata e amata le tuputupu aʻe maso e sili atu ona manino, pe a uma. o se vaitaimi, o le a sili atu ona leaga le malosi o le fausiaina o maso, e faigata ona faʻaauau pea ona malepe.

11

 

O lea la, mo nei faigata o le fausiaina o maso, o a ni fautuaga e mafai ona fesoasoani latou te tuputupu aʻe 3 pauna o maso mama i se taimi puupuu?

Muamua lava, e tatau ona tatou gauai atu i gaioiga faʻaopoopo.O faʻamalositino faʻapipiʻi e pei o nofoa faʻapipiʻi, toso i luga, ma squats e mafai ona faʻateleina le aoga o faʻamalositino fau maso e ala i le faʻaogaina o le tele o maso i totonu o le tino i le taimi e tasi.

Pe a faʻatautaia aʻoaʻoga fau musele, e tatau i tagata amata ona faʻaitiitia le faʻaogaina o gaioiga ma toleniina ni gaioiga sili atu ona faigata, lea e mafai ona faʻaleleia atili ai le tuputupu aʻe o maso.

22

 

Lona lua, e tatau ona tatou gauai atu i le aoaoina o vae.O vae o se tasi o vaega maso tele i totonu o le tino ma o se vaega taua o le fausiaina o maso e mafai ona fesoasoani ia te oe e te ulu atu i se fagu.

I aʻoaʻoga vae, squat, toso malosi ma isi gaioiga e mafai ona faʻaogaina e faʻaosofia ai maso o le ogavae ma le tamai povi, ma faʻaosofia ai le faʻaogaina o le testosterone ma faʻaleleia le tuputupu aʻe o maso vae.O le tuputupu aʻe o musele e fesoasoani i le faʻateleina o le metabolic rate o le tino, mu le tele o kalori, ma faʻafefe ai le faʻaputuina o gaʻo.

33

 

Tolu, 'ai le tele o taumafataga ma le tele o polotini.O le polotini o se mea taua tele mo le tuputupu aʻe o maso, ma o se tasi lea o mea taua mo le fausiaina o maso.O le mea lea, o faigata o le fausiaina o maso e tatau ona gauai atu i le faʻaaogaina o porotini.

I le taimi o le fausiaina o maso, e tatau ona tatou 'ai le tele o meaʻai e maualuga le protein, e pei o le susu moa, iʻa, ula, fuamoa, ma isi, e faʻaopoopo i le porotini.I le taimi lava e tasi, ina ia sili atu le faʻaaogaina o le polotini, e fautuaina e vaevaeina meaʻai o le aso i ni taumafataga se tele, e pei o le 'ai 5-6 taimi i le aso, lea e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaogaina o le protein ma fesoasoani i le fausiaina o maso.

44

 

Ma le mea mulimuli, a'oa'oga a 'au.Super vaega aʻoaʻoga e faʻatatau i aʻoaʻoga maualuga, maualuga-maualuga i se taimi puʻupuʻu, e pei o le squats ma le toso malosi tuʻufaʻatasia, nofoa lolomi ma toso-up tuʻufaʻatasia, ma isi, e tuʻuina atu ai maso ia lava lagona pamu.

O lenei ituaiga aʻoaʻoga e mafai ona faʻaosofia ai le tele o vaega maso, faʻaleleia le malosi o maso ma le malosi pa, ma faʻateleina ai le tuputupu aʻe o maso.Pe a faʻatautaia aʻoaʻoga faʻapitoa, e tatau ona gauai atu i le faʻatulagaina talafeagai o le malosi o toleniga ma le taimi e aloese ai mai le vaivai tele ma manuʻa.

55


Taimi meli: Oke-19-2023