• FIT-PALE

O aʻoaʻoga faʻamalositino e mafai ona vaevaeina i aʻoaʻoga malosi ma faʻamalositino faʻamalositino, e tofu lava ma ona lelei.O lea la, o le a le eseesega i le va o toleniga mamafa umi ma faamalositino umi umi?

Eseesega tasi: vaega o le tino

O aʻoaʻoga malosi umi o tagata o le a faasolosolo malie ona faʻatuputeleina maso maso, o le a faasolosolo malie ona fufusi le tino, o teine ​​e sili atu ona i ai se papa, laina ofutino, uumi vae, tama e sili atu ona i ai le tafatolu liliu, lima kirin, ata o le manava, ofuina. ofu o le a sili atu ona matagofie.

O tagata e faia faamalositino mo se taimi umi o le a faʻaitiitia ai le gaʻo o latou tino, o le a leiloa foi maso, ma o le a faʻamaʻi ma faʻamaʻi le tino pe a uma ona paʻu i lalo, ma o le tino o le a le lelei tele.

11

Eseesega lua: o le eseesega i le metabolic rate

Mo taimi umi aʻoaʻoga malosi tagata, o le siʻitia o maso maso o le a faʻateleina ai le fua o le metabolic basal, e mafai ona e faʻaaogaina ma le le iloa le tele o kalori i aso uma, fesoasoani e fausia se tino paʻu.

O tagata e faia faʻamalositino faʻamalositino mo se taimi umi o le a faʻateleina le malosi o le metabolic, faʻaaogaina gaʻo o le tino, ma o le a le faʻateleina le fua faʻatatau o le metabolic, ma e iai se avanoa e toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalositino.

22

Eseesega tolu: o le eseesega i le fetuunaiga faaletino

O le aʻoaʻoina o tagata mo se taimi umi, o lo latou lava malosi o le a faasolosolo malie ona faʻaleleia, o le a faasolosolo malie ona faʻafetaui i le malosi o aʻoaʻoga, o le taimi lea e te manaʻomia ai le faʻateleina o le mamafa ma le malosi, ina ia faʻaauau pea ona faʻamalosia le musele, faʻaleleia le vaega o le tino. , a leai o le atinaʻeina o le tino e faigofie ona paʻu i totonu o se vaitaimi fagu.

Ma faʻamalositino faʻamalositino umi, o le a faateleina le malosi o le okesene o le tino, o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vevela, e te manaʻomia le faʻateleina o le taimi ma suia atili gaʻo faʻamalositino mu, ina ia mafai ona malepe i le vaitaimi o le bottleneck, faʻaauau pea ona paʻu i lalo.

Aotelega: Pe o le aʻoaʻoga malosi poʻo le faʻamalositino, o lou fatu ma le mama, o le a faʻaleleia le malosi o le tino, o le a faʻaleleia le ponaivi, o le a faʻaleleia le gafatia o le toe faʻafouina o le tino, o le a tausia e le tino se tulaga maloloina lelei, o le a sili atu le faʻateleina. , e mafai ona faʻagesegese le fua o le matua.

44

O le mea moni, o aʻoaʻoga malosi umi ma faʻamalositino aerobic umi o loʻo i ai o latou lava lelei, o le filifiliga faʻapitoa e fuafua e tusa ai ma sini a le tagata lava ia ma tulaga faʻaletino, e mafai foi ona e tuʻufaʻatasia auala e lua o aʻoaʻoga faʻamalositino, e ausia ai taunuuga sili atu.


Taimi meli: Iul-19-2023