• FIT-PALE

HIIT (High-intensity Interval Training) o se metotia faʻaaʻoaʻoga vavalo maualuga, o le toe faia lea o le taamilosaga o le "faʻamalositino maualuga + faʻamalositino maualalo" mo se taimi patino.I le tamo'ega, o le faia lea o le 100 mita ta'amilosaga ma ta'aloga, o se tu'ufa'atasiga o le fa'amalositino maualuga.

 

Talu ai ona o le HIIT o lenei metotia aʻoaʻoga o le a faʻaumatia ai le 100% o le malosi faʻaletino i le sefulu minute, e fetaui lelei mo le taʻavale uo ma se faʻavae taʻaloga e toleni ai, ona o lo tatou lava cardiorespiratory endurance e malosi tele.

 

O lenei tuufaatasiga o le malosi ma le vaivai faagasologa, muamua lava, o le a taumafaina le suka i totonu o le tino, ae e le o toe umi ae manaomia le decompose gaʻo e faaopoopo le malosi, lea e fuafua ai ona uiga o le tuufaatasia o faamalositino aerobic ma anaerobic, e aunoa ma le fesoasoani a so o se meafaigaluega po o meafaigaluega, e. ausia le faʻamoemoe o le faʻavaveina o le vevela ma le faʻaitiitia o le gaʻo lelei.

faamalositino malosi 1

 

O se suʻesuʻega na faʻaalia ai e mafai e le HIIT ona faʻatuputeleina le fua faatatau o le metabolic i le 24 itula pe a uma le faʻamalositino, o lona uiga, o le umi lava o le gaioiga ma le malosi o le faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa le aʻoga, o le ao atoa ma le po o le a faʻaauau pea ona "mu" oh ~

 

O se faʻamatalaga mulimuli: o le hiit ua naʻo se aʻoaʻoga, e le o se kosi faʻamautu, o se seti o le 9 faigofie ma lelei HIIT gaioiga mu gaʻo.

 

01 Lagolagosua osooso fa'a 20 taimi

 

malosi tasi

 

 

Fa'amau i luga, lima e tu sa'o i lalo o tauau, tulilima teisi, fa'amau le totonugalemu, vae matala ma tapuni oso, oso i luga ma lalo i lalo i le la'ititi e mafai.

 

Afai e te mana'o e lu'iina oe lava, taumafai e osooso fa'apenei a'o i luga o se laupapa... E oona tele!E te toe fo'i mai e tu'u sau fe'au!

 

02 Fa'apa'u i luga ma si'i i luga ou tulivae fa'afa'afa'a'ai fa'a 20

 

malosi lua

 

Faʻapaʻu i luga, o lima e tu tonu i lalo o tauau, lima ma vae e lagolago le tino, faʻamalosi le totonugalemu, faʻapipiʻi teisi le tulilima, faʻapipiʻi le tulivae i luma ma sii i totonu le tasi vae i le pito o le gaioiga ona toe foʻi lea i le. itu.

 

Mo tagata tamoʻe, o lenei gaioiga e fesoasoani tele i le faʻaleleia o le mautu o le ogalaau.

 

03 Lagolago liliu ma kiki 20 taimi

 

malosi tolu

 

Taimi e su'e ai le mautu ma le malosi autu!Fa'amau i luga, uu lou tino i luga i ou lima ma ou vae, fa'amau lou tino, mimilo le tasi vae i le isi itu ma kiki i luga a'e o lou itu tino pe a mafai.

 

Pe a kiki, e tatau ona i ai se faʻamalosi malosi o maso o le manava, ma e tatau ona mimilo atoatoa le tino i le vae, aʻo mulimuli mata i le gaioiga o le vae na kiki;A uma ona sa'o le vae, taofi teisi ma toe sui itu.

 

04 oso umi 10 taimi

 

malosi fa

 

Lelavā?Sei o tatou taumafai i se mea e sili atu le toafilemu

 

Tutu ma ou vae i le lautele o tauau, punou i luma teisi, taofi le eleele i polo o ou vae ma tamatamai vae, ma sasau ou lima i luma ma luma masani.I le taimi lava e tasi, punou ma faʻalautele ou vae ma le faʻamaopoopoina.A sasau malosi lima e lua mai le pito i tua i le pito i luga, e vave ona tulei ese vae e lua mai le eleele, ona tuu lea i totonu o le manava, punou tulivae, faalautele tamai povi i luma, sasau lima e lua mai luga i lalo, mulivae muamua. , a uma ona tulaueleele, ia punou tulivae i le aluga, o le tino pito i luga o loʻo faalagolago pea i luma.E taua le toe la'a laiti pe a tu'u.

 

05 Fa'apa'u ma savali i luga o le mauga fa'a 20 taimi

 

malosi lima

 

Fai mai i taimi uma e le mafai ona tamoʻe le manaia, aʻoaʻo nei oe faʻaselau taimi sili atu nai lo le taʻavale laʻasaga o mauga!Manatua pe a e fesuiai vae, e te suia i le taimi e tasi.

 

Faʻapaʻu ma ou lima i lalo tonu o ou tauau.Lagolago lou tino i ou lima i le lautele o tauau.Fa'asa'o lou tua ma fa'amau lou tino.Laa le vae e tasi i le itu o lou lima.Toe fo'i i le fusi ma laa le isi vae.

 

06 Tu'i i luga vae tasi + totolo fa'a 10 i luma ma tua

 

 

 malosi ono

Sefulu sekone pe afai o oe o se tamaloa!Ae ui i lea, e mafai e Xiaobian ona faʻamalosi e aʻe faalua ...

 

Tu i luga o le vae e tasi, punou i lalo seia paʻi ou alofilima i le fola, ma totolo i luma ma ou lima seia oʻo tonu i lalo o lou ulu.Puno'o le tulilima e fai fa'ato'i fa'atasi, pe a uma ona lagolago i luga, fa'asolosolo lima i tua e tu i luga, ma si'i i luga le mulivae i tua.Fa'aeteete 'aua ne'i pa'i i le eleele a'o si'i ou vae.

 

07 Fa'ase'e oso fa'a 20 taimi

 

malosi fitu

 

Tulaga faase'e fa'ata'ita'i, oso i le agavale ma le taumatau, oso vave le lima sasau, liliu, kiki i le taimi lava e tasi, pe a pa'u le tasi vae, sōsō i tua le isi vae, o lima e sasau lima, pe a tu'u le vae pito i tua e mafai ona paleni mama .

 

Manatua e le tatau ona sili atu tulivae i luga o vae.Fa'asusu le aluga o le tulaueleele ma le malosi o sulu.O le gaioiga e mama ma lamolemole ma elasticity.

 

08 Lagolago le si'isi'i suilapalapa 20 taimi

 

malosi valu

 

Faʻapaʻu, lima o loʻo i lalo ifo o tauau, vae matala vae-lautele, lima ma vae e lagolago le ata, faʻamau le totonu, ulu i vae o se laina saʻo, sii i luga le suilapalapa aʻo sii le lima e tasi e paʻi i le isi itu. tama'i povi, e tu teisi le tumutumu ona sui lea itu.

 

09 Fetolofi 10 taimi i le nofoaga

 

malosi iva

 

Tu i luga, lima ma vae lautele tauau, vae sa'o (afai e le lava le fetuutuunai, aua le faʻamalosi, tulivae teisi), punou i le alofilima o le eleele, lima e fetolofi i luma, i le lima o loʻo i lalo tonu o le ulu, fai sina taofi, i le taimi lea o le tino e tausia se laina saʻo.

 

Laa i tua ma lima uma e lua.Tuu i luga ou lima ma faalautele lou tino atoa.

 

O le malologa i le va o gaioiga taʻitasi e tusa ma le 20 sekone, i le taimi o gaioiga mama, e tatau ona e faʻatumauina lou manava manava ma faʻatali mo le paʻu o lou fatu ma le isi gaioiga e oʻo mai.


Taimi meli: Mati-06-2024